April 15 2024 03:59:26
Skibakkens
Navigation
· Forside

· Baggrund
· Nyhedskategorier
· Artikler
· Fotoalbum
· Links
· Kontakt
· Søg

· Slettegård, hovedside
· Bornholms Skivenner
Skibakke fotos:

Vi vil lave en skibakke!!
Hvorfor er der ingen skibakke på Bornholm?

Vi har masser af gode bakker og normalt sne i januar og februar.
Derfor vil vi bruge det næste års tid på at lave en skibakke med skilift, snekanon, pistmaskine til at pakke sneen med og en varmestue med toiletter.

Skiløb er sundt for krop og sjæl, og kan være med til at højne motionsniveauet i alle aldersgrupper. Men hidtil har det ikke kunnet blive en fortløbende form for motion, da danskere/bornholmere som regel er henvist til udlandet, når alpint skiløb skal dyrkes.

Slettegård er en slægtsgård lidt uden for Gudhjem, som drives med planteavl, og hvor der udlejes turistlejligheder og teltplads (primitiv naturcamping) i sommerperioden.

Projektet går ud på, at etablere en skibakke på en skrænt bag Slettegård. Skrænten er i dag bevokset med skov, og der er flere stæder hvor klippen stikker frem. Derfor vil det kræve en rydning af træer i to 10 - 15 m. brede bælter ned gennem skoven. Udover fjernelse af træer og stubbe skal der nogle steder køres et tyndt lag jord på før der såes græs, for at få banen så jævn at der kan køres på den med kun 5 - 10 cm. sne.

Bakken er så lang og stejl at der kan blive to pister, hver ca. 250 m. lange, med et fald på ca. 35 – 40 m.

Der er varierende fald på bakken og der vil være mulighed for at lave to pister. En lige ned mod gården med et jævnt fald og en der går i en bue mod nord, hvor der midt på bakken er meget stejlt.

Udover at etablere banen med græs, kræver projektet at der kan laves kunstsne og at der etableres en skilift, så man kan blive trukket op ad bakken. Det vil også være nødvendigt med en pistmaskine, der kan jævne og pakke sneen. Pisten vil pasere en mindre bæk, som det vil være nødvendigt at rørlægge i ca. 10 m. længde.

Dette projekt kræver meget frivilligt arbejde, derfor er det planen, at der laves en forening (skibakkens venner) hvis medlemmer skal være behjælpelige med etablering og drift af skibakken. Vi har allerede været meget omtalt i medierne på Bornholm, og der er meget stor interesse og opbakning fra alle sider.
Vi forventer at skibakken er klar til at blive taget i brug den 1.1.2008.

Billedet herover er ca. 35 år gammelt og viser hvor vi vil lave vores skibakke. Nu er træerne store så de skal fældes der hvor pisterne skal være.

Følg med i fotoalbummet , og se en skibakke blive til !

Brugerafstemning
Er det en god ide med en skibakke?

Ja, jeg vil bruge den meget!
Ja, jeg vil bruge den meget!
67% [10 Stemmer]

Ja, men jeg vil nok ikke bruge den så meget
Ja, men jeg vil nok ikke bruge den så meget
27% [4 Stemmer]

Ved ikke
Ved ikke
7% [1 Stemme]

Nej, det er helt i skoven !
Nej, det er helt i skoven !
0% [0 Stemmer]

Stemmer: 15
Du er nødt til at logge på for at stemme.
Påbegyndt: 23/02/2007 09:22
Siden dannet på: 0.03 sekunder - 21 Forespørgsler 662,102 Unikke besøg